Formare Profesională

         Formare profesionala (Educatie) – Programele de training sunt o alternativă aleasa de adulti pentru dezvoltarea personala şi profesionala. Practic, sunt o continuare sau o completare a sistemului formal de educatie reprezentat de sistemul de invatamant. Sunt incluse în educatia nonformala, deoarece, desi sistemul lor este legiferat si autorizat prin legi implementate inca din 2003 in Romania, nu sunt desfasurate prin programe de invatamant. Rolul lor este acela de a oferi abilitati si competente specifice fiecarei profesii, necesare angajatului pentru a performa la locul de munca.
         Astfel, spre deosebire de educatia formala insitutionalizata in stadii de invatamant (ciclu primar, gimnazial, liceal, universitar, masteral si doctoral), rolul programul de training ca parte a educatiei informale sau nonformale este acela de a genera competente specifice, caracteristice fiecarei activitati in parte, spre deosebire de competentele generale oferite de sistemul de invatamant.
         Programele de formare profesionala ale “ACCEPT HORECA” cuprind următoarele elemente:
✓ Obiectivele programului de formare profesionala exprimate in competente profesionale ce urmeaza sa fie dobandite;
✓ Durata de pregatire necesara, numar minim si maxim de participanti;
✓ Calificarea formatorilor;
✓ Programa de pregatire, mijloacele si metodele prin care se asigura transmiterea si asimilarea cunostintelor;
✓ Resurse necesare formarii si procedura de evaluarea in conformitatea cu programa si obiectivele propuse.
         Colaboratorii nostri pe partea de formare profesionala sunt lectori cu experienta in domeniu, persoane care lucreaza in cadrul unor companii cu traditie din domeniu HORECA. Lectorii nostri se implica intens pe parcursul colaborarii noastre, in cadrul activitatii de predare – invatare, reusind sa dezvolte profesionsiti in domeniu.